Bento lunchbox

Heb je kinderen? Dan wil je natuurlijk dat ze gezond en gevarieerd eten. Best een uitdaging wanneer je weet dat 55% van de kinderen te weinig groenten en fruit eten. Bovendien kampt ruim 13% van de Nederlandse kinderen met overgewicht. Gelukkig zijn er allerlei manieren om ook jouw kinderen met plezier gezond te laten eten. De bento lunch is hier een goed voorbeeld van. Een gezonde lunch, die er leuk uitziet en makkelijk mee te nemen is.

De bentobox is overgewaaid uit Japan. Kinderen, maar ook volwassenen, genieten dagelijks van deze mooi opgemaakte boxen tijdens de lunch. Traditioneel wordt de lunch box gevuld met een gedeelte rijst, vlees of vis en gekookte of rauwe groenten. In Nederland eten kinderen meestal geen rijst als lunch. Dus vervangen we de rijst gewoon door bijvoorbeeld mooi uitgesneden boterhammetjes, stukjes fruit of een maaltijdsalade. Omdat je misschien ook warme gerechten wilt meegeven, zijn er allerlei verschillende bentoboxen verkrijgbaar. Bento betekent niet voor niets “handig”.

Vakjes vullen

Vind je het leuk om zoveel mogelijk verschillende producten te gebruiken? Kies dan een bentobox met veel vakjes. Hierdoor oogt de lunch niet alleen mooier, het is ook praktisch. Zo wordt de hele boel niet door elkaar gegooid. Met de Yumbox Original vul je tot maar liefst 6 vakken. Je combineert hapjes met yoghurt in verschillende vakjes, zonder dat het lekt. Heb je liever een bentobox waar je ook nog grotere boterhammen in kunt doen dan is de Yumbox Panino iets voor jou. Met de HappyBento 2-in-1 kun je afwisselen. Deze box bevat uitneembare bakjes, waardoor je er 4 of 6 vakken van maakt. Voor tussendoortjes hebben we natuurlijk ook snackbakjes in allerlei kleuren en modellen.

Shop bento lunchboxen

Welk type box kies je uit?

Welk type box je kiest hangt af van het soort eten. Bij het meegeven van yoghurt, smoothies, soep of andere vloeibaar eten, wil je uiteraard geen lekkende box. Ook is lauwe yoghurt niet erg smaakvol. Er zijn verschillende boxen die het eten zowel warm als koud houden tot wel 8 uur lang.

De Yumbox Zuppa is bijvoorbeeld een goede optie om eten warm of koud te houden. De kindvriendelijke Yumbox Zuppa beschikt over een antislip deksel en antislip bodem. In de siliconenring aan de buitenkant zit een handige lepelhouder. De vrolijke Carl Oscar N’ice lunchbox bevat een koelelement in de deksel. Hierdoor blijft je eten lekker lang fris en koel. De isolerende lunchartikelen zijn verkrijgbaar met een inhoud oplopend tot 0,5 liter of met vak indeling.

Eten uit plastic, is dat een goed idee?

Alle boxen zijn gemaakt van BPS vrij plastic. Dat betekent dat er geen chemische stoffen in verwerkt zijn. Dat is wel zo veilig voor jou en je kind. Omdat je de boxen afwast en hergebruikt, hoef je nooit meer gebruik te maken van plastic of papieren zakjes. Dat is dus een stuk duurzamer. Gebruik je alsnog liever geen plastic? Dan zijn de herbruikbare foodwraps van Roll’eat misschien iets voor jou .

  • Aanbieding!
 
 

Lunchboxen waar ouders
én kinderen blij van worden

 
 

Kinderservies
voor kleine & grote eters

 
 

De leukste accessoires
maken van eten een feestje