Skip to main content

Wat is bento?

Bento is een methode om gezond, gevarieerd en natuurlijk lekker te eten. Hij is eeuwen geleden ontstaan in Japan en geschikt voor volwassenen én kinderen. Met behulp van een speciale lunchbox maken ze daar van elke lunch een creatief eetfeestje. Wat in Japan heel goed blijkt te werken, kan hier natuurlijk ook prima aanslaan, en dat blijkt zelfs al in de praktijk. Het werkt zeker heel goed voor al die mensen die op hun werk of op school niet minder gevarieerd en gezond willen eten dan thuis. Voor jou als moeder is de Bentobox ook een leuke manier om je kind gezond te laten eten, zelfs als een kind geen makkelijke eter is.

Hoe werkt een Bento lunch?

Eigenlijk is het idee van Bento heel eenvoudig. Zoals iedere maaltijd uit verschillende delen zou moeten bestaan (om alle benodigde voedingsstoffen binnen te krijgen), zo pas je dat principe ook toe op de lunch van je kind. Speciaal ontwikkelde lunchboxen maken het je makkelijk, ze bevatten namelijk verschillende vakjes. In het ene vakje leg je bijvoorbeeld brood. De ene dag volkoren brood, de andere witbrood (als jouw kind daar dol op is), een dag later een krentenbolletje. Je kan er ook wat gezonde noten bij leggen. In een ander vakje doe je wat fruit, en het is natuurlijk heel makkelijk om ook daar in af te wisselen. In het volgende vakje vindt jouw zoon of dochter groente, en ook daarin is keuze genoeg. Maar zoals het in Japan heel gebruikelijk is om rijst of sushi als lunch te nemen, kan jij voor je kind ook rijst, sushi of pasta toevoegen. Al met al weet je zeker dat jouw peuter, kleuter of schoolgaand kind elke dag gezond en gevarieerd eet.

Lunchen wordt leuk

Maar we zijn er nog niet. Niet elk kind lust immers alles. Niet elk kind vindt het leuk om te eten. Met sommige kinderen is eten zelfs een strijd, elke dag weer. Maar hoe zou dat zijn als het ook voor jouw kind elke dag weer een verrassing is wat mama heeft bedacht? Dat het elk lunchmoment weer spannend en leuk is om die Bentobox open te maken? Jij hebt invloed op het eetgedrag van jouw kind, en met een stukje creativiteit gaat waarschijnlijk ook jouw zoon of dochter eten leuk vinden. Hoe je dat doet? Door niet simpelweg wat etenswaar in die vakjes te stoppen, maar door de hele lunchbox van jouw kind aantrekkelijker te maken. De kern van Bento is dat jouw peuter, kleuter of schoolgaand kind elke dag opnieuw nieuwsgierig is en zijn eetlust wordt geprikkeld. Dit kan je doen door van elke vakje van de Bentobox een klein feestje te maken. Zoals je bijvoorbeeld altijd iets leuks maakt van een verjaardagsfeestje thuis en van het trakteermoment van jouw kleintje op school, zo doe je dat op kleine schaal met de lunchbox van zoon- of dochterlief. Dat kost je elke avond of ochtend even werk, maar reken maar dat je er je kind, en daarmee jezelf, een enorm plezier doet. Ook de liefde van en voor jouw kind gaat door de maag.

Shop bento lunchboxen
  • New !
  • New !
  • New !
  • New !
 
 

Lunchboxen waar ouders
én kinderen blij van worden

 
 

Maak je lunchbox nóg
leuker met bento accessoires

 
 

Kinderservies
maakt van eten een feestje

De waardering van happybento.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 664 reviews.