Resultaat 1–40 van de 337 resultaten wordt getoond

Kinderservies van siliconen & plastic

Compleet kinder- & babyservies van siliconen of plastic

Ons veilig siliconen kinderservies heeft geen scherpe randjes, wordt niet gloeiendheet en gaat niet kapot. Het bestaat uit verschillende vrolijk gekleurde onderdelen die los van elkaar gekocht kunnen worden. Dit geldt ook voor de bestekset; er zijn setjes met bijvoorbeeld alleen lepeltjes te koop. Voor de veiligheid hebben bepaalde onderdelen een antislip bodem of een zuignap. Hierdoor kan het niet makkelijk van tafel schuiven. Dat babyservies in de magnetron kan en geschikt is voor de vaatwasser is geen overbodige luxe, het zal namelijk veel gebruikt worden. Bij de aanschaf van een baby-of kinderservies geldt dan ook: hoe meer hoe beter. Een standaard babyserviesset bestaat uit:

  • een vakjesbord of oefenbord met hoge rand en antislip bodem;
  • een (oefen)beker;
  • een kom of snackbakje;
  • een bestekset, vork en lepel. Een kinderserviesset heeft vaak ook een mesje.
  • een slabber of placemat

Een kindvriendelijk kinderservies voor eigen gebruik

‘NEE! Zelf doen!’ Ken je ‘m nog niet? Dan komt hij binnenkort… op vol volume jouw kant op. De vastbesloten ‘ík-doen’ inclusief vastbesloten blik, is een al even beruchte variant hierop. Het is een mijnpaal. Een belangrijke stap naar zelfstandigheid.

Een babyservies is leuk om als kraamcadeau te geven, dus misschien heb je al onderdelen in huis. Het hoeft pas te worden aangeschaft als je kind gaat leren eten en interesse toont in bestek door het bijvoorbeeld vast te willen houden. De ontwikkeling gaat bij ieder kind anders, maar over het algemeen kan uitgegaan worden van de dreumesleeftijd, vaak vanaf ongeveer één jaar.

Eigen servies bereidt voor op het eetmoment

Als de periode van borstvoeding en/of flesvoeding zo’n beetje afgerond zal worden, gaat de uk beginnen met het eten van voorzichtige, maar echte hapjes. Hier hoort natuurlijk een mooi eigen en vooral veilig kinderservies bij. Het oog eet eerst, dus zijn de babyserviezen aantrekkelijk gemaakt met leuke kleuren, vormen en afbeeldingen. Dit zorgt ook voor herkenbaarheid voor het kind: zijn/haar servies is te zien, dus hij/zij gaat zo eten. Voorspelbaarheid is fijn.

Samen eten, is samen groeien

Zelfstandig (leren) eten is belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Het behelst meer dan simpelweg iets naar binnen proppen om de maag te vullen en te groeien.
Samen aan tafel zitten en min of meer mee-eten met ‘de vertrouwde groten’ zorgt voor het gevoel van verbintenis. Ook het zelfvertrouwen wordt hierdoor gestimuleerd. Het eten met een eigen bestekje van een eigen bord is natuurlijk ook noodzakelijk, omdat een dreumes geen gewoon bestek kan hanteren. Het is veel te groot voor de mond, te groot om zelf vast te houden en veel (veel!) te scherp.

Knoeien is oké, misschien zelfs nuttig

Soms lijkt een baby al netjes te kunnen eten, terwijl de ander er een feestelijke bende van maakt. Voedsel voelt lekker aan, het heeft verschillende kleuren, structuren en is goed kneedbaar. Een kind is nieuwsgierig, dus wil daarmee spelen, eraan voelen. Gooien is overigens ook leuk. Volgens aanhangers van de Rapley methode is aangetoond dat dreumesen die lekker met hun handen wroeten in hun eten een beter eetpatroon ontwikkelen dan dreumesen die hun eten op een keurig lepeltje uit een potje krijgen. Heb er vertrouwen in dat ook knoeien met eten saai wordt na een tijdje.

Tot slot enkele tips, die je natuurlijk allang kent

Zorg dat het kind zelfvertrouwen krijgt, ook tijdens het eten. Dit kan door het aan te moedigen en complimentjes te geven. Al wordt er nog zo getreuzeld en geknoeid, als iets nieuws min of meer lukt, is het knap.
Brandwonden bij kinderen komen vaker voor dan je waarschijnlijk durft te vermoeden. Vaak gebeurt dit gewoon thuis met vader en moeder in de buurt. Het is daarom raadzaam het kind alvast in de kinderstoel te zetten en om daarna pas met pannen te gaan lopen. Zet alles buiten handbereik van je kind. Kinderen kunnen niet alleen hun armen strekken, ze kunnen ook naar voren buigen en in hun kinderstoel gaan staan.
Proef altijd eerst even een hapje van je kind om te checken of het niet te heet is. Te lang wachten is in dit geval altijd beter dan te kort wachten. Overigens zijn tafelkleden ook erg aantrekkelijk om aan te trekken. Een placemat met antislip laag of een afwasbare slabber met opvangflap, is een alternatief.

Laat je kind nooit alleen als het eet. Sommige (populaire) voedingsproducten voor kinderen kunnen droog zijn of lastig om door te slikken. Dat geldt ook voor eten dat juist vaak aan hele kleine kinderen wordt gegeven. Verslikken en verstikking is een reëel gevaar. Dat hoor je niet altijd. Een kind kan juist akelig stil worden.

Veilig kinderservies, zonder bamboe

Wij verkopen geen servies gemaakt van bamboe of gecombineerd met bamboe. Servies van bamboe mocht niet in de magnetron en ook niet in de vaatwasser. Door de toevoeging van melamine, werd het materiaal sterker gemaakt, waardoor het wel in de vaatwasser en magnetron zou kunnen. De kans bestond toen echter dat er schadelijk stoffen konden lekken in het voedsel. Wij verkopen alleen 100% veilig kinderservies. Ons kinderservies en onze accessoires zijn gemaakt van materiaal zoals premium siliconen of kunststof (PP plastic) of 100% melamine (geschikt voor kinderen boven de 3 jaar).