Skip to main content

Bento lunchtips

Blijft je kind tussen de middag op school over en moet hij of zij een broodtrommeltje meenemen? Grote kans dat de met alle goede bedoelingen gesmeerde standaard boterhammen onaangeroerd blijven.
Dat is niet waar je op zit te wachten. Met een paar bento lunchtips en trucs én een geschikte lunchbox boek je vast succes en hoef je je over hetgeen je kind binnenkrijgt geen zorgen meer te maken.

Niet zomaar een lunchbox

Variatie in eten is vaak het toverwoord, maar ook de manier waarop het eten wordt aangeboden. De presentatie is daarom heel belangrijk. Hoe lekker en gezond de lunch die je voor je kind hebt samengesteld ook is, als alles in aluminiumfolie verpakt zit, op elkaar gedrukt of juist los door de trommel zwerft, heb je de helft al verloren.

Gelukkig heeft HappyBento daar een perfecte oplossing voor. Een bento lunchbox heeft meerdere lagen en vakken en is lekvrij. Op die manier kun je een waar kleurenpalet van alle gezonde lekkernijen samenstellen. Samen met de vele vrolijke kleurstellingen waarin de Bento lunchbox is uitgevoerd, is dat een lust voor het oog. Probeer daar maar eens vanaf te blijven!

Shop bento lunchboxen

Maak het aantrekkelijk

Waar een gewone boterham misschien terzijde wordt geschoven, kan een boterham die in een leuke vorm is uitgesneden (of als driehoekje) wél aantrekkelijk ogen. Druiven kun je los in een bakje leggen, maar aan een prikkertje geregen is natuurlijk veel leuker. Wissel ook qua kleur af. Dus rode tomaatjes, oranje worteltjes en groene komkommer. Het is vaak de manier van presenteren. De ingrediënten hoeven niet persé origineel te zijn of af te wijken van wat het kind gewend is om te eten. In plaats van een boterham kun je ook eens pasta of een hartige pannenkoek meegeven. Bij veel zoetigheid is een hartige tegenhanger aan te raden. Dat geldt natuurlijk ook omgekeerd. Veel hartigheid in de lunchbox? Daar mag ook best iets zoets in.

Betrek je kind erbij

Kinderen vinden het over het algemeen erg leuk om samen of eventueel zelfstandig iets te mogen klaarmaken. Wanneer je dat de avond van te voren doet, bespaart je dat de volgende ochtend een hoop stress. Nog een bijkomend voordeel is dat het natuurlijk veel leuker is om wat je zelf hebt klaargemaakt op te eten. Misschien heeft je kind zelf nog een suggestie voor een kinderlunch tip.

Houd het spannend

Zorg voor voldoende variatie met accessoires zoals bento ringen, bento prikkers enz. Gebruik bijvoorbeeld verschillende thema’s om het interessant te houden. Geef je kind niet elke dag en ook niet op dezelfde dagen zo’n feestelijke lunchbox mee maar blijf je kind verrassen. Zo wordt het geen gewoonte en zullen ze het blijven waarderen. Voor kinderen die veel structuur nodig hebben, is een vaste dag natuurlijk prima.

Meer bento lunchtips

Recept

Gezonde baby taartjes

Wat heb je nodig voor 12 taartjes? 100 gram zelfrijzend bakmeel 200 gram boekweitmeel1 tl bakpoeder 2 rijpe bananen 100 gram roomboter (zacht)150 gram geraspte wortel125 ml amandelmelk 3…
Recept

Omelet rolletjes

Ingrediënten: Omelet 2 eierenScheutje melkZout en peper Vulling RoomkaasKipfilet (plakjes)Zongedroogde tomaatjes (in stukjes) Kluts de eieren, melk, zout en peper en maak hier een omelet…
Recept

Hartige pannenkoekjes

Ingrediënten: PannenkoekGroene pestoAmandelen (gehakt)Zongedroogde tomaatjes (in stukjes) Als je nog pannenkoeken over hebt van het avondeten is dit ideaal te maken. Besmeer de pannenkoek met…
Tip
Zomerse bentobox

@HAPPYBENTO.NL

Volg ons op Instagram
Like ons op Facebook
De waardering van happybento.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 672 reviews.