Skip to main content

We willen graag laten zien dat met behulp van de juiste tools en tips het voor iedereen mogelijk is om een leuke gezonde en gevarieerde lunch voor kids te maken. Een gezonde lunch waar ouders en kind happy van worden, HappyBento!

HappyBento is ontstaan doordat ik als moeder van 2 schoolgaande kinderen op zoek was naar een leuke en praktische manier om een gevarieerde en gezonde lunch mee te geven naar school. Mijn kinderen zijn 2 totaal verschillende eters. Voor beide kids had ik het doel om ze gevarieerd te laten eten met een goede balans in gezonde voeding. Indien ik fruit, brood en kwark gecombineerd wilde meegeven kwam ik al gauw op 3 verschillende verpakkingen per kind uit om ervoor te zorgen dat niks lekte of door elkaar zou geraken. Ik had dus ook iedere dag weer plastic afval doordat alles goed ingepakt moest worden. Ik merkte dat daardoor de boterhammen met als extra een koekje en wat fruit toch weer vaak de standaard werd. De keren dat ik fruit of groenten erbij mee gaf kreeg ik deze ook geregeld weer mee terug naar huis. Dit was niet aantrekkelijk genoeg om te eten en soms werd er zelfs helemaal niks gegeten op school. Ik ging dus op zoek naar een manier om een gezonde lunch aantrekkelijk te presenteren.

Hierbij kwam ik op de Bento methode uit, maar merkte al gauw dat er weinig aanbod hiervoor in Nederland was of dat de producten erg prijzig waren. Omdat ik van mening ben dat het voor ieder kind beter zou zijn om gezond en gevarieerder te eten op school wilde ik een manier vinden om deze lunchmethode gunstiger te kunnen aanbieden. Een goede balans in voeding heeft immers ook een positieve uitwerking op de groei, ontwikkeling en het concentratievermogen van je kind.

Zo heb ik dus een echte Bentobox van ons eigen merk op de markt gebracht, de HappyBento box, die luchtdicht en lekvrij is. Daarnaast hebben we ook een ruim aanbod van vergelijkbare of goedkopere alternatieven voor lunchboxen met aparte vakjes. Inmiddels zijn we uitgegroeid tot de grootste Bento webshop van Nederland met een zeer groot assortiment lunchartikelen voor kinderen (tieners en ouders!) en de allerleukste bijpassende accessoires.

“Gezond eten moet voor ieder kind een feestje worden”

Ik ben Caroline, 37 jaar en moeder van Benthe (13 jaar) en Julian (10 jaar). In 2019 heb ik HappyBento opgericht ik ben dankbaar dat ik nu ook andere ouders en kids een Happy smile kan bezorgen met onze HappyBento producten.

Ik hou thuis van lekker eten en koken maar weet als geen ander dat het door de hectiek van het gezinsleven ook vaak erbij inschiet om creatief en gezond te blijven eten. Zeker als je een kieskeurige eter in huis hebt.

Volgens mij draait het allemaal om de juiste balans te vinden en helpt HappyBento al een heel stuk in de goede richting.

Aan de slag met HappyBento

1

Kies een HappyBento box

Je kunt bij ons alle benodigdheden voor een Bento lunch krijgen. Om te starten heb je natuurlijk een HappyBento box nodig. We verkopen deze met 4 of 6 compartimenten. Hierdoor houd je vochtig eten gescheiden van droog eten zoals boterhammen. Hoe meer compartimenten hoe meer je kunt varieeren.
2

Versier je lunch

Daarnaast kun je kiezen uit meerdere accessoires om leuke creaties van de lunch te maken. We verkopen o.a. verschillende uitstekers voor brood, groenten, fruit en lunchprikkers met leuke diertjes of andere versieringen in diverse thema's.
3

Voorbereiding is het halve werk

Als je vooraf bedenkt wat je wilt gaan maken bespaar je tijd en kun je binnen 10 minuten een gevarieerde HappyBento lunchbox klaar hebben. Mocht je hier in de ochtend geen tijd voor hebben kun je hem natuurlijk ook al 's avonds klaarmaken en in de koelkast bewaren. Met HappyBento denken we ook aan het milieu, plastic zakjes of folies zijn hiermee verleden tijd.
4

Blijf variëren

Wij adviseren om een enkele dag tussendoor een andere lunch mee te geven. Zo blijft het bijzonder en aantrekkelijk om de HappyBento lunch mee te krijgen en op te eten.

Wat betekent bento?

Bento is van origine een populaire maaltijd die veel voorkomt in Japan en wordt steeds meer trending in Europa. Het principe van een Bento lunch is dat het een gevarieerde en gezonde maaltijd moet zijn waarbij je het eten mooi presenteert. Doordat je extra aandacht besteedt aan de opmaak van het eten wordt het heel aantrekkelijk om gezond te eten. Denk hierbij aan leuke broodfiguurtjes, fruitvormpjes en vrolijke prikkers. Door de lunch in onze HappyBento box te voorzien van deze leuke versieringen worden ook de kieskeurige eters gestimuleerd om gezond te eten. Ieder kind wordt Happy van deze leuke gezonde HappyBento lunch!

Waarom HappyBento?

Omdat het leuk, creatief en gezond is =) Gezond eten moet voor ieder kind een feestje worden! HappyBento wil deze manier van lunchen voor iedereen mogelijk maken. We bieden daarom HappyBento boxen aan tegen een lagere prijs dan vergelijkbare bentoboxen zonder in te leveren op de kwaliteit. Door de betaalbare handige en leuke bento accessoires die we ernaast aanbieden kun je zelf eindeloos variëren met brood, fruit en groenten om een creatieve lunch te maken.

Ook delen wij met grote regelmaat leuke voorbeelden en recepten op Social Media om je extra inspiratie te geven.

Hoe werkt HappyBento?

Je kunt bij ons alle benodigdheden voor een Bento lunch krijgen. Om te starten heb je natuurlijk een bento lunchbox nodig. We verkopen deze met 4 of 6 compartimenten. Hierdoor houd je vochtig eten gescheiden van droog eten zoals boterhammen. Hoe meer compartimenten hoe meer je kunt varieeren. Kies zelf wat je het prettigst vindt. Daarnaast kun je kiezen uit meerdere bento accessoires om leuke creaties van de lunch te maken.

De HappyBento accessoires zijn niet geschikt voor kids onder de 3 jaar i.v.m. kleine onderdelen.

 
 

Lunchboxen waar ouders
én kinderen blij van worden

 
 

Maak je lunchbox nóg
leuker met bento accessoires

 
 

Kinderservies
maakt van eten een feestje

De waardering van happybento.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.4/10 gebaseerd op 662 reviews.