Wat heb je nodig voor 12 taartjes?
- 100 gram zelfrijzend bakmeel
- 200 gram boekweitmeel
- 1 tl bakpoeder
- 2 rijpe bananen
- 100 gram roomboter (zacht)
- 150 gram geraspte wortel
- 125 ml amandelmelk
- 3 el appelmoes
- Voor garnering: kwark en fruit
- We Might Be Tiny Freeze and Bake Poddies
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Zeef het zelfrijzend bakmeel fijn en voeg het boekweitmeel en het bakpoeder toe boven een kom en meng dit door elkaar.
- Voeg de bananen, roomboter, geraspte wortel, amandelmelk en appelmoes in een blender en meng dit door elkaar tot je een egaal, oranjekleurig mengsel hebt.
- Roer dit kort door het meel heen zodat alles goed is gemengd en verdeel het mengsel over de cupcakevormpjes.
- Bak de wortel muffins in 20-15 minuten gaar en laat ze goed afkoelen.
- Garneer de gezonde muffins vlak voor het serveren met een schepje kwark en wat vers fruit zo maak je de smaak extra fris!