Wil je eens iets anders meegeven dan gewoon brood? Maak dan eens dit gezonde bananenbrood. Ook lekker om thuis mee te ontbijten of als tussendoortje.
Ingrediënten:
- 3 eieren
- 50 gram ontpitte dadels
- 3 rijpe bananen
- 100 gram amandelmeel
- 50 gram havermout
- 1 ½ theelepel bakpoeder
- Handje ongebrande noten
- Zout
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 175 graden.
- Meng de bananen met de dadels in de keukenmachine tot een glad beslag.
- ‘Verpulver’ de havermout in je keukenmachine tot meel.
- Klop in een andere kom de eieren luchtig en voeg wat zout toe. Meng dit met de bananenpuree.
- Voeg dan het amandelmeel en havermoutmeel toe aan het beslag en roer het goed door
- Voeg vervolgens de bakpoeder toe en meng totdat je een glad beslag hebt.
- Tot slot meng je de ongebrande noten erdoor.
- Giet het mengsel in de cakevorm en hij is klaar om de oven in te gaan!
- Bak je bananenbrood in 45-50 minuten af.
- Merk je dat de bovenkant te donker wordt? Dek deze dan af met bakpapier.
- Controleer of je bananenbrood gaar is door er een satéprikker in te prikken. Is deze schoon en droog als je ‘m er uit haalt? Dan is je brood klaar. Anders verleng je de baktijd nog een paar minuten.
- Laat het bananenbrood afkoelen op een rooster